Vila Breza

Adresa: Zaovine
Region: Zlatiborski
Opština: Užice
Lokacija: Vila Vasilić se nalazi u selu Zaovine u naselju Nova Vežanja
Cena noćenja (din): 500 DIN
Tip smeštaja: Vila
Dvokrevetne sobe: 3
Višekrevetne sobe: 1

 

Opis: Vila Vasilić se nalazi u selu Zaovine u naselju Nova Vežanja na planini Tari koja spada u najlepše planine u Evropi . Smestila se u prelepom ambijentu četinarske šume prošarane proplancima i livadama. Vežanja se nalazi na 1000 metara n.v. i predstavlja vazdušnu banju koja pogoduje lečenju bronhijalne astme, hroničnog bronhitisa, anemije i sl. Od Beograda je udaljena 200 km i nalazi se u blizini velikog Zaovljanskog jezera. Planina Tara je idealno mesto za ljubitelje prirode i čistog vazduha kao i za sakupljače lekovitog bilja.
U Zaovinama je, izgradnjom reverziblne hidroelektrane, formirano pet veštačkih jezera izuzetno čiste vode, bogate velikim brojem različitih vrsta ribe gde se još uvek mogu naći primerci pastrmke potočare. Na jednom od tih jezera vrši se uzgoj kalifornijske pastrmke.
U neposrednoj blizini vile nalazi se prodavnica, ambulanta, kafana, crkva, dom kulture sa fiskulturnom salom, fudbalsko igralište i drugi sdržaji. Na samo 15km od Nove Vežanje nalazi se Mitrovac na Tari gde postoje uređene ski staze. Na udaljenosti od 5 km nalazi se jedno od najvećih prirodnih staništa Pančićeve omorike u svetu. Planina Tara je istovremeno jedan od najvećih prirodnih rezervata divljači kao što su: srne, divokoze, medvedi, vukovi, kune, orlovi i sl.
Vila poseduje tri trokrevetne i jednu četvorokrevetnu sobu sa kompletno opremljenom kuhinjom i kupatilom. U sklopu vile nalaze se i dve terase sa predivnim pogledom na jezero i okolinu.