Domaćinstvo Stojanić

Adresa: selo Stojići, Ražana
Region: Zlatiborski
Opština: Kosjerić
Pošt.broj: 31260
Cena noćenja (din): 800 DIN
Cena noćenja sa doručkom (din): 1.000 DIN
Cena polupansiona (din): 1.300 DIN
Cena punog pansiona (din): 1.500 DIN
Tip smeštaja: Kuće u selu
Dvokrevetne sobe: 2
Višekrevetne sobe: 2
Br.kupatila: 3

 

Opis: Selo Stojići (Ražana), nadomak poznatog turističkog centra, Divčibare, od Kosjerića je udaljeno 5 km, na nadmorskoj visini od 500 m. Ovaj brdski predeo obrastao četinarskom i listopadnom šumom, sa velikim pašnjacima i rečicom u blizini kuće, pogodan je za šetnju, pecanje i odmor uopšte.
U kući se nalaze 4 sobe sa ukupno 10 ležaja, velika trpezarija i terasa. U blizini kuće je vodenica “potočara” koja je u funkciji. Cvetno dvorište sa letnjikovcem u kome se servira ishrana, pored male fontane, zidanim roštiljem i profesionalnom kuvaricom siguran su znak da ovde nećete biti lošeg apetita.
Česti posetioci ovog domaćinstva su porodice iz velikih urbanih sredina koje se ovde odmaraju uz domaće specijalitete (proja, sir, kajmak, pršuta, čvarci, domaća rakija…), duge šetnje i tihe noći. Domaćin se iz hobija bavi prikupljanjem davno zaboravljenih predmeta i alatki koje je nekad koristilo svako seosko domaćinstvo, a danas stoje izožene u prostranom dvorištu sačuvane od zaborava. Ljubitelji domaće radinosti ovde će sigurno uživati u ručno tkanim ćilimima, prekrivačima, heklanim i vezenim stoljnjacima.