Zlatiborski katuni

Adresa: Zlatibor
Region: Zlatiborski
Opština: Čajetina
Pošt.broj: 31315
Lokacija: Zlatibor
Cena noćenja (din): 700 DIN
Tip smeštaja: Vila
Dvokrevetne sobe: 3
Višekrevetne sobe: 2
Apartman: 1
Br.kupatila: 2

 

Opis: O prirodnim lepotama, znamenitostima i mogućnostima koje pruža Zlatibor suvišno je govoriti! Domaćinstvo Spasenića je deo ove lepotice.
Da bi se stiglo do Domaćinstva Spasenića mora se krenuti od centra Zlatibora magistralom ka Crnoj Gori i na drugom kilometru isključiti se desno ka Ribničkom jezeru i ski centru Tornik, od ovog isključenja ostaje još 3km vožnje do odredišta. Ukoliko se pešice krene od centra najkraćim putem selo je udaljeno svega 2 km.
Svojim položajem i prirodnim okruženjem, kao i uslovima smeštaja i usluge može zadovoljiti visoke zahteve ljubitelja prave prirode i ljudi željnih odmora. Smeštajni kapacitet ovog domaćinstva je 2 apartmana, 3 dvokrevetne i 1 trokrevetna soba. Gostu je na raspolaganju opremljena kuhinja i sala za ručavanje bilo da se opredeli da samostalno priprema hranu ili da uzme mogućnost polupansiona. Druženje i popodnevni odmor može se nastaviti i u dnevnom boravku uz televizor.
Imanje je okruženo prelepom prirodom, pogled se prostire ka vrhu Tornik i Ribničkom jezeru, koji su na dohvat ruke i do kojih se može doći rekreativno pešice ili biciklom. Crni Rzav protiče kroz imanje Spasenića i svojim živopisnim tokom proseca stene i pravi virove i plićake u kojima živi veliki broj biljnih i životinjskih vrsta. Posebna atrakcija na imanju je “Jurdov vir” koji leti privlači veliki broj kupača i ljubitelja prirode.
Ljubitelji pecanja mogu prošetati do Ribničkog jezera ili pecati u Rzavu. Pobornicima lova na raspolaganju lovište Čavlovac koje se graniči sa našim imanjem, kao i nadaleko poznata hajka na vukove koja se tradicionalno održava krajem februara. Zaljubljenicima u zimske sportove od ove godine. dostupan je savremeni ski centar “Tornik”. U neposrednoj blizini Tornika i Ribničkog jezera, kao i centra Zlatbora, na sredini puta, predstavlja odličnu destinaciju za svakog putnika namernika i čoveka koji uživa u prirodi i od nje traži razonodu, mir i odmor!