Vila Selena

Adresa: Rudno
Region: Raški
Opština: Kraljevo
Pošt.broj: 36222
Lokacija: Od Kraljeva se do visoravni Rudno dolazi Ibarskom magistralom prema jugu (u pravcu Raške i Novog Pazara), putuje se 76 km sve do naselja Brvenik, gde se skreće ostala 24 km. Do Rudna se može doći i od manastira Studenica vijugavim putem od 12 km uz padine planine Radočelo.
Godina gradnje: 2008 i 1936
Cena noćenja (din): 650 DIN
Cena noćenja sa doručkom (din): 950 DIN
Cena polupansiona (din): 1.350 DIN
Cena punog pansiona (din): 1.950 DIN
Tip smeštaja: Brvnare i vajati
Dvokrevetne sobe: 3
Apartman: 2
Br.kupatila: 3

 

Opis: U parku prirode Golija-Studenica smešteno je selo Rudno. Ono se nalazi ispod planine Radočela i u neposredmoj blizini je Manastira Studenice i Manastira Gradac.
Pored ovih istorijskih znamenitosti u okolini sela mogu se videti i nekoliko manjih crkava iz doba Nemanjića.
Pored stvorenih vednosti , tu su i prirodne, pa treba napomenuti da je naš kraj izuzetno bogat bistrim izvorima i pijaćom vodom, čistim rekama sa pastrmkom i rečnim rakovima. Golija je sada naša najšumovitija planina, sa najvećim i najboljim šumskim kompleksima.
Klima na Goliji pogodna je za lečenje bolesti krvi (anemija, leukopenija, trombocitopenija, maligna hemopatija) i hronično respiratornih oboljenja (astma , bronhitis, emfizem). Šetnje kroz čistu prirodu na tako čudesnom vazduhu učiniće da se bolje osećate i izgledate, a samim tim i stvrno se odmorite!
Naše konačište nudi tri objekata za izdavanje: apartmanski smeštaj u lepoj brvnari koja može da primi do 4+2 posetilaca sa korišćenjem kuhinje,apartman brvnara za četiri osobe i tri dvokrevetne sobe koje se nalaze u staroj kući koja je pravljena tridesetih godina prošlog veka uz korišćenje kamina i TV-a.
Svi gosti imaju mogućnost u konzumiranju domaće kuhinje i pića u našem objektu (Domaćinstvo Milošević) koji je uređen u etno stilu, prijatnog enterijera koji se nalazi u dvorištu konačišta.

Klima na Goliji pogodna je za lečenje bolesti krvi i hroničnih respiratornih oboljenja,kao sto su bronhitis I sl.
Karakteristično za ponudu
Autentično seosko domaćinstvo na planini koje služi svoju domaću hranu i napitke, sprovodi narodne običaje i želi da gosti učestvuju u njima. Rudno ima reputaciju “vazdušne banje” te predstavlja povoljno mesto za vazdušno – klimatski tretman različitih bolesti i stanja.