Vikendica Jecka

Adresa: Zaovine na Tari
Region: Zlatiborski
Opština: Bajina Bašta
Pošt.broj: 31250
Lokacija: Zaovine, Tara
Tip smeštaja: Vikendica
Apartman: 1
Br.kupatila: 1
Boravišna taksa: 70 DIN 
Opis: Vikendica “Jecka” se nalazi u Zaovinama, mestu Karaklije, na sredokraći između Zaovinskog jezera i najvisih vrhova Tare. Stoga, sama lokacija vam pruža veliki izbor i mogućnost uživanja u blagodetima jezera ali i u dugim šetnjama, planinarenju i nezaboravnim vidikovcima.

Od administrativnog centra, Vežanje, u kome se nalaze prodavnica, ambulanta i škola je udaljena 3 km, a od jezera 3,5km.

Boravak na Tari, upoznavanje njenih lepota, biljnog i životinjskog sveta, probudiće sva vaša čula čineći da se uvek vraćate ovoj planinskoj kraljici doživljavajuci je svaki put drugačije.

Vikendica raspolaže kuhinjom, dnevnim boravkom, kupatilom i jednom velikom sobom . Kuhinja sadrži elektični šporet, frižider, zamrzivač, pribor za spremanje i konzumiranje hrane. Soba sadrži dva standardna i jedan francuski ležaj, kao i kauč.

Na oko 1 km od vikendice nalazi se staniste Pančićeve omorike, endemo-reliktnog ostatka tercijarne flore Evrope, koja je do danas opstala samo u ovom kraju.

Nadmorska visina od 1100m, ekspozicija i vazdušna strujanja omogućili su stvaranje povoljne mikro klime koja blagotvorno deluje na plućne, bolesti štitne žlezde kao i na poboljšanje opsteg psihofizičkog stanja individue. Ovde imate priliku da postojećim stazama stignete do vrhova kao sto su Janjač (1473.mnv). Veliki Stolac (1673mnv), Đurđevo brdo(1408mnv) itd., i usput sakupljate lekovito bilje. Takođe, od lokalnog stanovništva možete kupiti najkvalitetnije mlečne i proizvode od mesa koji ovaj kraj čine nadaleko
poznatim.