Svetislav Žilović

Adresa: Vraćevšnica
Region: Moravički
Opština: Gornji Milanovac
Pošt.broj: 32300
Lokacija: Vraćevšnica
Cena noćenja sa doručkom (din): 1.200 DIN
Cena polupansiona (din): 1.600 DIN
Cena punog pansiona (din): 1.900 DIN
Tip smeštaja: Kuće u selu
Jednokrevetne sobe: 1
Dvokrevetne sobe: 6
Trokrevetne sobe: 3

 

Opis: Domačinstvo Svetislava Žilovića raspolaže sa novoizgrađenom kućom I kategorije, koja raspolaže sa 22 ležaja u sobama sa sopstvenim kupatilom . Sve sobe su savremeno opremljene TV i centralnim grejanjem.
SeloVraćevšnica nalazi se na regionalnom putu od Gornjeg Milanovaca do Kragujevca. Ovo je pitomo Gružansko selo, okruženo brdima, šumama i proplancima kroz koje protiće reka Gruža a u blizini se nalazi Gružansko jezero . Obronci planina Rudnika i Ješevca upravo ovde se završavaju, šireći se u prelepu Gružansku dolinu.
Nedaleko od sela nalazi se manastir Vraćevšnica sa početka 15, veka, ima tri konaka i riznicu u kojoj se čuvaju Takovski krst i delovi nameštaja dinastije Obrenović. U blizini nalazi se manastir Voljavča , Nikolje i konak kneza Miloša.
U ovom selu Ljubica Obrenović osnovala je na daleko poznatu Izvornu grupu „ Crnućanka“ a u njenu čast organizuje se manifestacija „Ljubičini dani”.
Domaćin nudi prenoćište i pun pansion tokom cele godine sa lokalnim proizvodima i specijalitetima tradicionalne srpske kuhinje .