Slaviša Denčić

Adresa: selo Zavoj- brana
Region: Pirotski
Opština: Pirot
Pošt.broj: 18300 Pirot
Lokacija: Stara Planina-Zavojsko jezero
Cena noćenja (din): 640 DIN
Tip smeštaja: Vikendica
Dvokrevetne sobe: 2
Br.kupatila: 1
Boravišna taksa: 30 DIN
Osiguranje: 10 DIN
Popust za penzionere: 10%
Uslovi plaćanja: avansno

 

Opis: ZAVOJ- BRANA

Do nje se dolazi za oko 20 min autom od Pirota

Selo se nalazilo na 18 km severno od Pirota u dolini reke Visocice, na teritoriji Parka prirode “Stara Planina” u podru cju zvanom Srednji Visok. Izgradnjiom HE “Pirot” i podizanjem brane nastalo je prirodno ( buduci da je prvobitno jezero 1963.g. bilo nastalo radom klizišta)- veštacko jezero – “Zavojsko jezero” , tako da je selo potopljeno i preseljeno blizu Pirota. Jezero je prosecne dubine oko 70 m , dužine oko 17 km, odlikuje se velikom cistocom vode i prozirnošcu.

Današnje vikend naselje Zavoj nalazi se neposredno uz samu branu i u okruženju Zavojskog jezera. Kao izletišta se posebno odlikuju mesta kod nekadašnjih sela Male Lukanje i Zavoja, na kojima su nastale izletnicke vikendice, a u toku leta se mogu primetiti poprilican broj šatora, kamp prikolica i drugi improvizovani objekti za smeštaj i odmor. Ono što je sigurno najinteresantnije, osim uslova za odmor, ova izletišta pružaju i velike mogucnosti za ribolov, pa je u toku leta i velika posecenost izletnika i iz drugih gradova koji su vecim delom usmereni na ribolov koji donosi kapitalne primerke šarana, štuke, pastrmke i dr…

Smeštaj u domacinstvu Dencic Slaviše , je udoban , u kuci novije gradnje, komforna koja u svom sastavu raspolaže sa 2 spavace sobe sa po 2 ležaja, kuhinjom i trpezarijom, dnevnim boravkom, TV i radio aparatom, kupatilom sa svim potrebnim sanitarijama, zasebnim ulazom u sobe i dvorištem i parking prostorom koje stoji na raspolaganju gostima.Domacin je u mogucnosti da potencijalne goste povede u obilazak i upoznavanje okoline.Od jezera se nalazi na samo stotinak metara sa predivnim pogledom obeju soba na jezero.