Lazarevi konaci

Adresa: Kacer
Region: Zlatiborski
Opština: Užice
Pošt.broj: 31000
Lokacija: Kacer
Cena noćenja (din): 1.000 DIN
Cena noćenja sa doručkom (din): 1.300 DIN
Cena polupansiona (din): 1.600 DIN
Cena punog pansiona (din): DIN
Cena Obilazak (din): DIN
Tip smeštaja: Apartman
Dvokrevetne sobe: 3
Višekrevetne sobe: 1
Apartman: 3
Br.kupatila: 3
Plac (ar): 500
Garaža (m2): 100
Boravišna taksa: DIN
Uslovi plaćanja: gotovinski
Opis: ’’LAZAREVI KONACI’’ čine tri objekta povezana u celovit skup, sva tri objekta su apartmanskog tipa, koji, svaki za sebe čini mini seosko domaćinstvo, opremljeno za smeštaj najrazličitijih kategorija, uz obezbedjene nesmetane privatnosti gostima.
Svi objekti su apartmanskog tipa opremljeni kupatilima, kuhinjama, spavaćim i dnevnim sobama, terasama i kompletnom audio i video opremom. Prednost objedinjavanja svih objekata u amdijentalnu celinu je i mogućnost boravka više porodica/prijatelja, po želji gostiju. Smeštajni kapaciteti omogućavaju ugodan smeštaj za 10 osoba.
Smeštaj gostiju u prelepom ambijentu potpuno očuvane prirode sa velikim brojem i vrstama ptica, na imanju od 5 ha, omogućavaju nesmetan boravak u čistoj prirodi /šetnje, trčanje, planinarenje/, a u zimskom periodu korišćenje padina imanja za skijanje. Veličina i pristojna strana /osunčana/ i položaj imanja omogućavaju gostu neposredni ugodjaj kontakta sa čistom prirodom, sakupljanje šumskih plodova i bilja, kosidba, posmatranje šumskih životinja /srna, zec, veverica, šarenoliki svet ptica i bilja/, kao i domaćih životinja koje uzgajaju seoska domaćinstva.
Deda Lazar, uz koga je odrastao Tadić Milutin, vlasnik ’’Lazarevih konaka’’, utakao mu je ljubav prema starim zanatima, pa ja kod starih majstora usavršio izvorni stolarski i kovački zanat. Ovo retko znanje je spreman preneti na goste u sopstvenim kapacitetima i omogućiti im neposredno učešće u izradi /ili izradu/ suvenira od kovanog gvoždja ili drveta. Tehničku podršku za pružanje ove usluge čini sopstvena, adekvatno opremljena radionica domaćina u neposrednoj blizini objekata u ’’Lazarevim konacima’’.
Takodje, domaćin se bavi i konologijom /za predan 10-godišnji rad odlikovan od strane Kinološkog saveza Srbije/ zbog čega je otvoren za prijem gostiju sa kućnim ljubimcima.

Prirodna lokacija ’’LAZAREVIH KONAKA’’ omogućuje gostu da u toku odmora poseti brojne atraktivne turističke destinacije u blizini, kao što su:

* ZLATARSKO JEZERO – dragulj planinske prirode, bogato ribom, čistog blagotvornog vazduha /spoj mediteranske i planinske klime/, na čijoj obali Tadić Milutin raspolaže sa vikend-objektom okruženim netaknutom prirodom: mirisnim livadama, omorikama i brezama. Domaćin je spreman da sa sopstvenim čamcem omogući prevoz svojih gostiju radi razgledanja dela kanjona Uvca u kome je jedino stanište beloglavog supa na Balkanu /zbog čega je proglašen prirodnim rezervatom/.
* UŽICE, centar Zlatiborskog okruga, sa gradskim simbolima – jedinstenim Starim gradom /srednjovekovnom tvrdjavom iz XII veka/ i starom hidrocentralom ispod Starog grada /iz 1900 godine/, prva el. Centrala po Teslinim principima u Evropi, a druga u svetu /posle Nijagare/, kao brojnim kulturno istorijskim spomenicima u gradu i okruženju /Stara crkva Sv. Marka iz početka XVII veka i crkva Sv.Djordja, reprezentativna Jokanovića kuća, kao i Bela Crkva iz XIII veka u Karanu, memorijalni spomen-kompleks Kadinjača, i dr./.
* ZLATIBOR – opšte poznata i najatraktivnija, odnosno najposećenija planina u Srbiji u svako doba godine, sa najraznovrsnijim sadržajima.
* SELO SIROGOJNO, poznato po muzeju pod otvorenim nebom – ’’Staro selo’’ /gde se organizuju brojni likovni, muzički i književni susreti, izložbe, predavanja i letnje škole/, sa čuvenim zaltiborskim pletiljama.
* Bistro JEZERO VRUTCI, bogato ribom /5 km. od imanja konaka/.
* Selo MAČKAT poznato po ’’Pršutijadi’’ koju svake godine /u januaru/ poseti preko 10.000 posetilaca.
* Kuplište ’’JOKINO VRELO’’.
* Čuvena ’’ŠARGANSKA OSMICA’’ – remek deo u svetu medju prugama uskog koloseka, kojom je uspešno savladana visinska razlika od 300 m na razmaku od 3,5 km, sa 22 tunela i 5 mostova i vijadukata, kao i Kusturicin Drven grad i Bele vode u Mokroj Gori.
* Čuvena POTPEĆKA PEĆINA i Selo Zlakusa, sa etno parkom ’’Terzića avlija’’, što predstavlja nekadašnje tipično seosko dvorište, u kom selu se odredjena domaćinstva bave starim zanatom – izrada keramike na stari, tradicionalan način, negovan sa kolena na koleno više od 300 godina. Počev od 1996.godine u ovom selu se svakog avgusta održava medjunarodna kolonija učetničke keramike.
* Čitav niz istorijskih i kulturnih spomenika.