Etno selo Latkovac

Adresa: Selo Latkovac
Region: Rasinski
Opština: Aleksandrovac
Pošt.broj: 37230
Lokacija: selo Latkovac
Cena noćenja (din): 1.500 DIN
Cena noćenja sa doručkom (din): 2.200 DIN
Cena polupansiona (din): 2.500 DIN
Cena punog pansiona (din): 2.800 DIN
Tip smeštaja: Etno sela
Jednokrevetne sobe: 1
Dvokrevetne sobe: 6
Trokrevetne sobe: 3
Br.kupatila: 6
Boravišna taksa: 50 DIN
Uslovi plaćanja: Po dolasku u sel
Opis: Opis i karakteristike:
Selo Latkovac nalazi se u severo – zapadnom delu Opštine Aleksandrovac i udaljeno je oko 5 km od centra grada. Selo Latkovac udaljeno je 220 km od Beograda. Selo se nalazi u podnožju planina Kopaonik, Goč i Željin, na nadmorskoj visini od 430 metara.
Selo Latkovac se sastoji od četiri kuće, štale i ambara. Jedna od kuća je bila sudnica, sve dok početkom XX veka nije prešla u privatno vlasništvo, a to je ujedno i najstarija kuća u selu, stara oko 200 godina. Ostale kuće su izgrađene početkom prošlog veka što znači da je selo preživelo oba svetska rata i da sa sobom nosi veoma dugu i zanimljivu istorijsku priču. Sve kuće su izgrađene od blata, slame i greda. Ovaj deo sela naseljavala je familija Kavrić. Žitelji sela bili su veoma cenjeni i poznati vinari, poljoprivrednici, zanatlije i umetnici. To je jedan od razloga zašto je odlučeno da se selu vrati stari sjaj i da ponovo dobije umetnički, obrazovni i kulturni karakter.Aktivnosti u selu:
U etno selu Latkovac možete da iskusite veliku raznovrsnost domaće kulture, tradicije i prirode.
Boravak u prirodi pružice vam mogućnost za šetnje, rekreaciju, bavljenje sportom, mogućnost lova, branje šumskih plodova i lekovitog bilja kao i mnoge druge rekreativno – zabavne aktivnosti u prirodi.Link za dodatne informacije:
office@ethno.co.rs


Opremljenost:
Kafe bar
Kupatilo u svakoj sobi
Zajedničko kupatilo
Podrum
Internet
Pomoćni ležaj
U blizini objekta:
Pošta
Banka
Muzej
Kulturni spomenik
Teren za tenis
Sala za stoni tenis
Pešačka staza
Otvoreni bazen
Dom zdravlja
Smeštaj za psa
Sportski teren
Apoteka
Turistički programi: Slatkovac ima svoje boje… Crvenu, zelenu, plavu i zlatnu… Crvena asocira ljubav i boja je ljubavi, strasti, radosti. Zelena je boja mira, boja nade i besmrtnosti. Ona je znak stabilnosti i sigurnosti, a plava simbol istine, vernosti i plemenitosti. Zlatna predstavlja isijavanje duha i svetlosti. Ukoliko želite da doživite ljubav, radost, mir, sigurnost, plemenitost… dođite u selo koje zrači duhovnošću i isijava svetlost!
Obojite Uskršnje praznike po vašem ukusu…Slatkovac!