Dragana Nikolić

Adresa: selo Brlog
Region: Pirotski
Opština: Pirot
Pošt.broj: 18300 Pirot
Lokacija: Stara Planina
Cena noćenja (din): 340 DIN
Tip smeštaja: Kuće u selu
Dvokrevetne sobe: 2
Br.kupatila: 1
Boravišna taksa: 20 DIN
Osiguranje: 10 DIN
Popust za penzionere: 10% tokom cele godine.
Uslovi plaćanja: avansno na tekuci racun Turisticke organizacije Pirot

 

Opis: SELO BRLOG

Do njega se dolazi za 50 min automobilom.

Nalazi se na 36 km severoistocno od Pirota na teritoriji Parka prirode”Stara planina” u Gornjem Visoku, na obali Dojkinacke reke , izmedu brda Kovaceva i Štrcikraka.
Na mestu gde se danas nalazi selo, bila je nekada šuma, pa su i do današnjih dana sacuvani nazivi mesta u selu koji na to podsecaju: Jasenje, Buka, Cerje… Nalazi se na 20 min hoda od vikend naselja Vrelo. Samo selo karakterišu mnogobrojni starinski objekti u etno stilu koji su danas van funkcije kao što su ambari,kuce, plevnje sa svojim specificnim arhitektonskim obeležjem. Glavna poljoprivredna grana je stocarstvo u svim staroplaninskim selima.Selo je tipi cno planinsko za ovaj deo Srbije , bogato livadama i pašnjacima. Kroz samo selo protice kristalno cista Dojkinacka reka u kojoj možete pecati potcnu pastrmku sa Stare planine, dok šumski predeli su bogati lovnom divljci. Ukoliko ste raspoložni za pešacenje na 2 km ispred sela Brlog je vikend naselje Vrelo koje je na svoj nacin posebno i atraktivno za šetnju i uživanje.

U selu postoji crkva Svete Paraskeve, sagradena 1878. godine.

Putni pravac: Pirot- Planinarski dom – Rsovci – Visocka Ržana – Vrelo- Brlog- Dojkinci
Udaljenost od Pirota: 35 km
Nadmorska visina: 750 m
U selu postoji crkva Svete Paraskeve, sagradena 1878. godine.

Broj stanovnika:83

Smeštaj u domacinstvu Dragane Nikolic , je udoban , u kuci u sa autenticnom arhitekturom za ovo podneblje, komforna koja u svom sastavu raspolaže sa 2 spavace sobe( jedna sa francuskim le žajem i jedna sa 2 ležaja), kuhinjom i trpezarijom, dnevnim boravkom sa TV i radio aparatom, kupatilom sa svim potrebnim sanitarijama i dvorištem koje stoji na raspolaganju gostima.