Domaćinstvo Đukić

Adresa: Mirosaljci
Region: Zlatiborski
Opština: Arilje
Pošt.broj: 31230
Lokacija: Selo Mirosaljci, 10 km od Guče.
Cena noćenja (din): 1.000 DIN
Cena noćenja sa doručkom (din): 1.200 DIN
Cena polupansiona (din): 1.500 DIN
Cena punog pansiona (din): 1.800 DIN
Tip smeštaja: Kuće u selu
Dvokrevetne sobe: 2
Br.kupatila: 1
Garaža (m2): da
Boravišna taksa: 30 DIN
Uslovi plaćanja: gotovina
Opis: Selo Mirosaljci nalazi se u istočnom delu ariljske opštine, udaljeno je 6 km od centra Arilja. Šumovita brda i pobrdja i reka Moravica su njegove prirodne granice.Selo je prepoznatljivo po voćarstvu i republičkim rekorderima u proizvodnji malina i jabuka. Klima u selu je pogodna takodje i za proizvodnju kupina, jabuka, šljiva, jagoda. Selo karakterišu brojni špaliri raznovrsnog voća koji okružuju kuće i puteve. Šetnjom kroz voćnjak može se degustirati organsko voće koje će turistima biti na dohvat ruke.
Boravak u prirodi pruža mogućnosti za rekreaciju, šetnje, bavljenje lovom (na teritoriji sela se nalazi i lovni rezervat ), branje šumskih plodova i lekovitog bilja.
Na 4 km od sela se nalazi manastir Klisura (13v) a na 1 km je udaljena crkva Sv. Vaznesenja Gospodnjeg u selu Dragojevac.
Domaćinstvo Rada Djukića
Smeštajni kapacitet ovog domaćinstva je 4 ležaja, 1 dvokrevetna soba, 1 soba sa francuskim ležajem i dva pomoćna ležaja. Korišćenje kuhinje, kupatila, dnevne sobe.
Najvažnije je da su mladi i ljubazni domaćini spremni da ugađaju svojim gostima, tako da je neizbežno da ćete se osećati kao kod svoje kuće, a ipak će to biti drugačije okruženje i svakako vrlo prijatno iskustvo.
Aktivnosti : Mogućnost bavljenja poljoprivrednim radovima, branje malina, kupina, jabuka, sakupljanje šljiva, cedjenje meda, sakupljanje šumskog voća i lekovitih biljaka.
Čuvanje ovaca, živine.
Pešačenje, lov.

Link za dodatne informacije:
http://www.arilje.org.rs


Opremljenost:
Soba za nepušače
Grejanje
Zajedničko kupatilo
Podrum
Telefon u sobi
Internet
TV u sobi
Pomoćni ležaj
U blizini objekta:
Pešačka staza
Smeštaj za psa
Turistički programi: Izleti:
1.Put crvenog zlata (branje, degustacija malina i proizvoda od malina).
2.Manastirska tura (poseta crkvi Sv Ahilija u Arilju i istorijskim objektima u blizini, poseta manastiru Klisura.
3.Rzgledanje grada (poseta kulturnog jezgra grada, odlazak na plaže na Rzavu koje nude sledeće sadržaje-fly fishing, beach volleyball, stoni tenis, fudbal, dečije igralište, bar).
4.Brekovo-Bjeluša (poseta crkvi iz 13. veka, šetnja pešačkom stazom do Vodene pećine).