Farma Kamenica

Adresa: Kamenica
Region: Pirotski
Opština: Dimitrovgrad
Pošt.broj: 18320
Lokacija: Kamenica
Godina gradnje: 2006
Cena noćenja (din): 800 DIN
Tip smeštaja: Kuće u selu
Trokrevetne sobe: 3
Višekrevetne sobe: 1
Br.kupatila: 2
Plac (ar): 25

 

Opis: AKo ste željni potpune izolacije, ovo je pravo mesto za vas. Ako želite da za trenutak vidite kako je izgledao život u prvoj polovini prošlog veka, ovo je pravo mesto za vas.
Renovirani objekat u stilu tradicionalne staroplaninske arhitekture, nalazi se unutar Parka prirode Stara planina, u selu Kamenice koje ima 17 žitelja. Objekat ima jednu dvokrevetnu sobu sa kupatilom i jednu trokrevetnu sobu koja koristi drugo, zajedničko kupatilo. Gosti mogu da koriste kuhinju, kao i prostranu trpezariju sa postavkom različitih muzejskih eksponata i tradicionalnih upotrebnih predmeta. Moguć zakup cele kuće.
U neposrednoj blizini objekta za smeštaj nalazi se i farma za očuvanje autohtonih rasa domaćih životinja na kojoj se mogu videti magarci, krave buše, karakačanske ovce i balkanske koze. Magarci se mogu koristiti za jahanje kao i za nošenje tereta tokom organizovanja izleta, a na zahtev gostiju mogu se organizovati i terenska “endurance” jahanja duž obeleženih staza unutar i izvan Parka prirode. Gosti mogu provesti deo dana sa pastirom i stadom ovaca i koza. Moguće organizovanje paleontoloških izleta do okolnih lokaliteta sa fosilima amonita i sl, kao i organizovanje razgledanje i drugih delova parka. Mogućnost iznajmljivanja kompletne opreme za kampovanje u prirodi.