Domaćinstvo Lukić

Adresa: selo Petnica
Region: Kolubarski
Opština: Valjevo
Pošt.broj: 14000
Lokacija: selo Petnica
Cena noćenja (din): 800 DIN
Cena noćenja sa doručkom (din): 1.100 DIN
Cena polupansiona (din): 1.500 DIN
Cena punog pansiona (din): 1.800 DIN
Tip smeštaja: Apartman
Dvokrevetne sobe: 2
Trokrevetne sobe: 3
Br.kupatila: 2
Opis: Domaćinstvo porodice Lukić se nalazi u selu Petnica kod Valjeva, 5km od centra grada. Svojim gostima pružamo smeštaj u apartmanu prve kategorije sa četiri zvezdice, uredno kategorizovanom od strane nadležnih iz opštine Valjevo. Apartman sadrži 6 ležaja, spavaću sobu, kupatilo sa toaletom, predsoblje i kuhinju sa trpezarijom (frižider, sporet, tv). Za parove sa malom decom na raspolaganju je i dečiji krevetac.

U cenu od 1800 dinara dnevno uračunat je smeštaj i tri obroka. Na meniju su domaći specijaliteti i jela iz tradicionalne srpske kuhinje, sve u dogovoru sa gostima. Cena smeštaja bez hrane je 800 din dnevno, a najam čitave kuće je 2500din.

Za decu u dvorištu postoje ljuljaške, klackalice i tobogan.
Ono sto naše domaćinstvo čini posebno atraktivnim jeste položaj na mapi valjevskog kraja. Nalazimo se skoro na obali petničkog jezera, koje pruža mogućnosti kupanja i ribolova. Na samo 15 min hoda nalazi se sportsko-rekreativni centar Petnica sa olimpijskim i dečijim bazenima i terenima za košarku, fudbal, golf. Tu su još i istraživački centar Petnica, crkva iz 14-og veka, petnička pećina sa arheološkim nalazištem, hladna i bistra reka Banja.

Rakija šljivovica, med, vino u obližnjoj vinariji Jelić, proizvodi su koje turisti mogu kupiti. Deo naše ponude je i šetnja prelepim petničkim krajolikom, sakupljanje šumskih plodova, branje voća, igranje sa domaćim životinjama, ribolov i lov. Gosti koji kod nas dolaze svojim automobilom (parking obezbedjen u dvorištu) imaju divnu priliku da posete valjevske manastire: Ćelije, Lelić, Jovanje, Pustinju. Da upoznaju ekološki zaštićenu reku Gradac, vide porodičnu kuću Nenadovića u Brankovini, upoznaju noćni život Valjeva, kulturu i druželjubivost samih Valjevaca.

Do sada smo ugostili turiste iz Beograda, Italije, Slovenije. U knjizi utisaka su ispisane reči koje nam govore da smo na pravom putu, da smo svojim gostoprimstvom i srdacnošću zadobili poverenje ljudi čiji dolazak ponovo očekujemo.

Domaćini koji svoje goste dočekuju kao prijatelje.