Rašino selo

Adresa: Rudovci
Region: Grad Beograd
Opština: Lazarevac
Pošt.broj: 11566
Lokacija: Rudovci
Godina gradnje: 2011
Cena noćenja (din): 1.800 DIN
Cena noćenja sa doručkom (din): 2.000 DIN
Cena polupansiona (din): 2.500 DIN
Cena punog pansiona (din): 3.000 DIN
Tip smeštaja: Etno sela
Jednokrevetne sobe: 5
Dvokrevetne sobe: 7
Trokrevetne sobe: 1
Apartman: 2
Br.kupatila: 13
Plac (ar): 2 ha
Garaža (m2): 30
Boravišna taksa: 50 DIN
Osiguranje: 100 DIN
Popust za penzionere: 10%
Uslovi plaćanja: gotovinski, VISA

 

Opis: Želimo da Vam predstavimo „RAŠINO SELO“, mesto za odmor, uživanje i rekreaciju, koje se nalazi se u srcu kolubarske Šumadije, u centru sela Rudovci, u opštini Lazarevac. Na samo 55 kilometara udaljenosti od Beograda možete doživeti jedan sasvim drugačiji ambijent.
„RAŠINO SELO“ je jedinstven projekat koji predstavlja spoj tradicionalnih i savremenih vrednosti srpske istorije i kulture i koji nas vraća korenima i prirodi, neprolaznim vrednostima srpskog načina života i tradicije.
„RAŠINO SELO“ se prostire na dva hektara zemljišta i sastoji se od tri vizuelno upečatljive celine. Svaka celina sadrži specifične građevine koje je čine posebnom i jedinstvenom.
Prva, izgrađena od drveta i kamena, kroz koju protiče reka Peštan, predstavlja svetovni život i oazu mira i spokoja gde se odmaraju oči i duša.
Druga celina, spoj sportsko-rekreativnog i duhovnog, vraća nas u srpsku srednjovekovnu kulturu i čine je „ZID RADOSTI“ , ujedno i osnovna ideja celog projekta, otvorena pozornica za održavanje kulturnih manifestacija i jedan nesvakidašnji objekat, hotel za konje „LASTA“, koji je prvi objekat takve vrste na Balkanu, a možda i u Evropi, i zadovoljava sve uslove i standarde za smeštaj i boravak konja. Pored toga, ova celina ima i pomoćne objekte – „MLEKAR“ i srpske vajate koji su izuzetno komforni apartmani i pružaju svu udobnost.
Poslednja, treća celina je kulturno najbogatija i u njoj se može osetiti potpuni ugođaj uz zvuke vodenice i žubor potoka. Hotel „RAS“ za smeštaj gostiju, izgrađen u srednjovekovnom stilu, sa zatvorenim bazenom i salom za rekreaciju, idealan je za odmor i uživanje. U ovoj celini se još nalaze i Biblioteka sa velikim izborom knjiga, Biblioteka muzejskih eksponata, amfiteatar Akropoljis pored koga protiče prirodni potok, dva kamena bunara, zvonara, dućan, čajdžinica, toranj „Himalaji“ koji predstavlja pravi izazov za zaljubljene i restoran-muzej „KAČARA“, prijatan ambijent za druženje.
U svakoj celini se nalaze kavezi sa različitim vrstama životinja od kojih se mnoge slobodno šetaju i među kojima je kamerunski pas.
U „RAŠINOM SELU“ je obezbeđen zatvoren parking, a gostima je na raspolaganju korišćenje kablovske televizije, klima uređaja, telefona i bežičnog interneta.
Za one koji žele da osete pravu turističku atrakciju omogućeno je jahanje konja i magaraca, obilazak šuma, livada i drugih prirodnih potencijala ovog šumadijskog kraja, kao i organizovani obilazak crkava, manastira i drugih zanimljivih destinacija.
Ktitor „RAŠINOG SELA“ je imao cilj da zaustavi nestajanje srpskog sela i svoju ljubav prema Srbiji podeli sa svim ljudima dobre volje i zaljubljenicima u srpsku kulturu i tradiciju. Tako je nastao ovaj jedinstven projekat koji je na simboličan način i spomenik srpskom selu.